Responsive Navbar with Sidebar
DOLAR 39,3605 EURO 45,6313 STERLİN 53,5421 GRAM ALTIN 4.309,14 BIST 100 9.350,01 BITCOIN $107.654
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Edremit’te buğday hasadı başladı...

Balıkesir’in Edremit ilçesinde buğday hasadı başladı. Çıkrıkçı Mahallesi Ayvaçukuru mevkiinde yapılan ilk hasat sırasında biçerdöver kontrolleri ve sahada denetimler gerçekleştirildi.

Giriş: 13.06.2025 08:58:01 | Güncelleme: 13.06.2025 09:01
Paylaş
Edremit’te buğday hasadı başladı...


Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sabriye Akçay, hasat alanlarını ziyaret ederek çiftçilere eşlik etti.

Üreticilere bereketli bir sezon temennisinde bulunan yetkililer, çalışmaları yerinde inceledi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli eşliğinde yapılan denetimlerde biçerdöver operatörlerinin yetki belgeleri, dane kayıpları ve teknik uygunluk gibi konular kontrol edildi. Ayrıca hasat sırasında ve öncesinde alınması gereken yangın tedbirleri hakkında üreticilere bilgilendirme yapıldı.

Yangın riskinin yüksek olduğu yaz döneminde üreticilerin, hasat sırasında yangın söndürme ekipmanı bulundurması, biçerdöver operatörlerinin yetki belgeli ve deneyimli kişilerden oluşması, sıcaklığın yüksek olduğu saatlerde hasat yapılmaması konularında uyarıldığı bildirildi.

Buğday hasadının bereketli geçmesini dileyen yetkililer, emek veren tüm çiftçilere teşekkür etti. 

Yorumlar

Haber Arama