Responsive Navbar with Sidebar
DOLAR 39,3628 EURO 45,6307 STERLİN 53,5411 GRAM ALTIN 4.308,61 BIST 100 9.350,01 BITCOIN $107.344
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

CHP'li Sarı: Asgari ücret acilen açlık sınırına güncellenmeli

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, AKP iktidarının asgari ücretli ve emekliyi açlığa mahkum ettiğini belirterek, “Asgari ücretin acilen açlık sınırının üzerinde bir rakama güncellenmesi ve 3 aylık periyotlarla bu rakamların takip edilmesi gerekmektedir. En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması gerekmektedir” dedi.

Giriş: 12.06.2025 15:16
Paylaş
CHP'li Sarı: Asgari ücret acilen açlık sınırına güncellenmeli

 

CHP’li Sarı, TBMM Genel Kurulu’nda asgari ücret ve emekli maaşlarının yılın ilk 5 ayında nasıl erdiğini anlattı.  İktidara çağrıda bulunan Serkan Sarı, şunları söyledi:

“Asgari ücretliyi ve emekliyi açlık sınırının altında rakamlara mahkum eden AKP iktidarına sesleniyorum. Asgari ücret açıklandığı günden bugüne 5 ay geçti ve bu 5 aylık süre içerisinde asgari ücret açlık sınırının karşısında yüzde 15. Çeyrek altın karşısında yüzde 40, dana eti karşısında yüzde 20 değer kaybetmiş durumda. Bugün asgari ücretli alım gücü her geçen gün kaybetmiş ve ne yazık ki daha az gıda, daha az ilaç ve daha az yaşam satın alabilmektedir. Asgari ücretin acilen açlık sınırının üzerinde bir rakama güncellenmesi ve 3 aylık periyotlarla bu rakamların takip edilmesi gerekmektedir. Ayrıyetten de emeklerimizin asgari ücretin seviyesinde bir maaşa en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması gerekmektedir. AKP iktidarına sesleniyorum. ‘Enflasyonla mücadele edeceğiz’ derken asgari ücretlimizi, emeklilerimizi açlığa, yokluğa mahkum edemezsiniz. Eli taşın altına koymanın zamanı gelmiştir.”

Yorumlar

Haber Arama